Uudised

Uudised

Serviti tuli hõbedale
2024-04-15 10:49:00

Pühapäeval, 14. aprillil selgus Mesikäpa Hallis tänavune Balti liiga meister käsipallis. Finaalis kohtusid kodumeeskond ning tiitlikaitsja Põlva Serviti ja Läti klubi ZRHK Tenax Dobele. Skooriga 27:26 (13:13) võitis Tenax, tulles esimest korda klubi ajaloos Balti meistriks. Dobele võistkond värskendas ka Läti käsipalli ajalugu: enne tänast pärines lätlaste viimane Balti liiga võit aastast 2007.

Publikust pulbitsev Mesikäpa Hall oli tunnistajaks tõeliselt pingelisele finaalmängule – kord oli peal Serviti, siis jälle Tenax ning vahemaa oli minimaalne. Finaali 10. minutil rebis Tenax end skooriga 6:4 ette ja 12. minutil oli nende edu kasvanud seisule 7:4. Alates 10. minutist tagaajaja rollis olnud Serviti jõudis Läti klubiga ühele pulgale 19. mänguminutil, kui Rooba seisuks 10:10 viskas. Seejärel jätkus närviline punkt-punktis mängupilt. Mõlema poole väravavahidki demonstreerisid tasemel tõrjetööd: Eston Varusk säras üks-ühele olukordades ja Artūrs Kuģis suutis blokeerida Serviti ääresnaiprite Jürgen Rooba ja Mathias Rebase viskeid. Hetkeks Kholodiuki väravast eduseisu nautinud Serviti pidi 25. minutil taas viigiga leppima, sel korral numbritega 13:13. Skoor püsis muutumatuna esimese poolaja lõpuni ning viigilt liiguti vastu mängu teisele poolele.
Serviti skooriga tegi teisel poolajal algust Hendrik Varul, viies Serviti juhtima. Tenax pööras olukorra peagi enda kasuks ning 37. minutiks olid nad liidrid seisuga 18:16. Varuski tõrjed aitasid Servitil mängurütmi üles leida – nii Varul, Rooba kui ka Henri Sillaste tegid skoori, viies Põlva 40. minutil 19:18 juhtima. Viik oli tagasi juba järgmisel minutil ja 43. mänguminutil juhtis Tenax mängu 20:19. Sama seis püsis 4 minutit, misjärel tegi skoori jälle Tenax. 50. minutil viskas Kase skooriks 21:22. Viimane teenis koheselt 2-minutilise eemaldamise ning Tenax realiseeris oma 7-meetri karistusviske. Timmo värav ja Varuski tõrje leevendasid olukorda, misjärel skooris Kholodiuk, tuues Servitile viigistava 23. värava. 3 minutit oli jäänud mängida, seisuks 25:25. Sama pilt vaatas vastu ka viimasel minutil. Kullavääriline värav tuli siiski Tenaxilt, kui Kristers Plūme paarkümmend sekundit enne mängu lõppu värava viskas. Finaal lõppes skooriga 27:26 Dobele meeskonna kasuks.

Serviti resultatiivseimaks osutus Jürgen Rooba 6 väravaga. Põlva meeskonna ridadest valiti All-Star meeskonda parem-äär Jürgen Rooba, joonemängija Hendrik Varul ja kaitsemängija Arturs Meikšans. Finaalmängu parimaks mängijaks tunnistati Tenaxi puurilukk Artūrs Kuģis. Resultatiivseim Tenaxi pallur oli Ņikita Pančenko, kes sai samuti kirja 6 väravat.

“Kordagi me kindlalt ette ei saanud ja eks selle taha võit jäigi. Võimalused, mis meil olid, et juhtima minna, jäidki võimalusteks,” sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. “Viigiseisud olidki meie jaoks parimad ja eks meie mäng jäigi realiseerimise taha. Tenaxil vedas lõpplahendusega: rikošetist said palli kätte ja viskasid värava.”

Põlva Käsipalliklubi meeskond Serviti (avafotol, autor Merilin Raudkett) tuli hõbedale koosseisus: Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Robin Oberg, Kermo Saksing, Joonas Vassiljev, Mathias Rebane, Jürgen Rooba, Eston Varusk, Henri Sillaste, Karl Markus Kannel, Arturs Meikšans, Andero Viljus, Anatolii Chezlov, Jaanus Peeter Rüütli, Karlis Kalk, Aron Saarna, Jass Einassoo, Hendrik Varul, Alfred Timmo, Stanislav Kholodiuk. Peatreener Kalmer Musting, treener Rein Suvi. Füsioterapeudid Allar Lamp ja Bäthel-Betty Pirk. Klubi esindaja Andres Neeme.

Tänavuse hooaja Balti liiga lõppjärjestus kujunes järgmiseks:
1. ZRHK Tenax Dobele (LAT)
2. Põlva Serviti
3. HC Dragunas (LTU)
4. Viljandi HC
5. Mistra
6. Granitas-Karys (LTU)
7. VHC Šviesa (LTU)
8. ASK Zemessardze/LSPA (LAT).

eu