Uudised

Kirjanike tuur  "Sõnaränd“ 2022  Põlva Keskraamatukogus
2022-09-18 17:54:00

20. septembril kell 18 on raamatukogu lugemissaalis külas  ekipaaž koosseisus Loone Ots, Piret Bristol ja Eduard Tüür. Kõik kirjanikud on end kohtumise tarvis mõnusalt iseloomustanud.

Eduard Tüür kirjutab enda sõnul nagu teisedki vasakult paremale ja ülalt alla, ent kärtsub, kui poolitatud on lõik või sõna – enda tekstis. Kolleegide tekstid olgu nagu on ja tuleb, iga autor kehtestab reeglid ise. Endale, ja ainult.

Piret Bristol tunnistab, et eelmised raamatud „Lilled Vabakal“ ja „Päikesepoolses toas“ peegeldavad hästi tema püsimatust ühe žanriga piirduda. Ta kirjutab nii luulet kui ka romaane endast ja oma ajastust. Ta õpib transpersonaalset psühholoogiat ja uurib inimesi kõigi talle kättesaadavate meetoditega.

Eesti kultuuriloo misjonär Loone Ots püüab oma hullust levitada igas sõnavormis. Seni valminud 55 näidendi(!) ja peotäie lasteraamatute kõrvalt otsustas ta hakata kirjutama proosat ka täiskasvanuile. Suur oli mullu tema rõõm, kui esimene novellikatsetus tõi eriauhinna ja esikromaan „Armastus" võitis romaanivõistluse peapreemia (kandideeris ka Kulka proosaauhinnale). Neid ja teisi eesti loo tõlgendusi tahab Loone Ots väga arutada oma juurtekihelkonnas Põlvas ja mujal Vana-Võromaal.

Kirjanike tuuri  korraldatakse  Eesti Kirjanike  Liidu ja Eesti Rahvusraamatukogu peakorraldusel juba 2005. aastast.  Aastatel 2020-2021 oli Covidist tingitud paus. Tuuri toetab Eesti Kultuurikapital.  Seekordne „Sõnaränd"   -  kauni pealkirja pakkus välja Doris Kareva - on pühendatud raamatukogude aastale.

Huvilised on palutud!

Põlva Keskraamatukogu

Lisainfo tel 799 4823

 

eu