Sündmused

Sündmused

Taevapargi pühitsemine. “Taevatrepp / Ziqqurat” Shunichiro Kamiya & Jaapani taikoansambel

Intsikurmu metsapark ja lauluväljak
Shunichiro Kamiya alustas taikotrummide mängimist 10-aastaselt grupis Takatana Taiko Hozon Kai. Oma varases teismeeas sai temast Wadaiko Unit Koh jünger ning seejärel professionaalse taikoansambli DRUM TAO ning hiljem maailmakuulsa taikoansambli KODO liige.

Praegu elab Shunichiro Tokai piirkonnas Jaapanis. Ta osaleb aktiivselt erinevates kontsertprojektides andes kontserte üle maailma- USA’s, Kanadas, Brasiilias, Prantsusmaal, Hispaanias, Hongkongis, Myanmaris, Austraalias jm. Lisaks esinemistele viib ta regulaarselt läbi meistriklasse taikotrummide propageerimiseks koolides jt õppeasutustes.

Spetsiaalselt Põlva kontserdiks kokku kutsutud grupi poolt kantakse ette katkend võimsast lavastusest „ZIQQURAT“.

Ziqqurat (või ziggurat) on tohutu torn, millest räägitakse 1. Moosese raamatus. Moosese raamatu järgi jagasid kunagi kõik maa inimesed ühte keelt ja ühte kultuuri. Samuti jagasid nad eesmärki, mitte elada üksi ja olla lahus. Sel eesmärgil otsustasid nad ehitada suure linna, mille üle kõrgub tohutu torn – Ziqqurat. Et inimkond ei saavutaks ülimat võimu, ajas Jumal inimeste keeled segamini, hajutades nad laiali üle terve maailma.

Läbi taikotrummide uskumatult võimsate helide ja tantsu jutustatakse Põlva metsapargis lugu usust, solidaarsusest, üksteisemõistmisest, hoolimisest ja kokkuhoidmisest.

*Enne etendust pühitseb grupiga kaasas olev Buddha-munk nii esituspaiga kui ka kõik seal viibivad esinejad ning kuulajad-vaatajad.

Festival „Taevapargi pühitsemine“ (16. – 25. august 2024) toob Kagu-Eesti väikelinna kokku eklusiivsed esinejad tervest maailmast- Gruusiast, Jaapanist, Türgist, Kanadast, Šotimaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt jm. Publikut ootab sümbioos maailmakultuurist ja maailmausunditest läbi muusika, rituaalsete etteastete ja tantsu. Taevapark pühitsetakse 8 eriilmelise pühitsuskontserdiga. Sündmused toimuvad lisaks Põlva Kultuurikeskusele Põlva Maarja kirikus ning Intsikurmu metsapargis.

Festival kuulub Euroopa Kultuuripealinn Tartu2024 põhiprogrammi.

Sündmust toetavad: Euroopa Kultuuripealinn Tartu2024, Coop Põlva, Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Põlva vald, EU-Japan Fest.

Korraldajad: Põlva Kultuurikeskus koostöös Ida-Muusika Festivaliga Orient.
Piletiinfo:
22 - 25€
eu