Uudised

Uudised

Põlvas põimitakse sel nädalavahetusel ekstreemsport, muusika ja ajalooline näitus
2024-07-02 14:35:00

5.- 6. juulil toimub Põlvas MÄSSERI Festival. Kahel päeval saab Põlva kesklinnas nautida mõnusat meeleolumuusikat ja näha rajusid trikke nii rula, veelaua ja ka mõne muu sõiduvahendiga. Festival toimub Põlva järve rannas pumptrackil, wakepargis ja skatepargis ning praegu tühjalt seisvas Põlva vanas kaubamajas.

Eesti esimene registreeritud lumelauaklubi MÄSSER on renoveerinud Põlva kaubamaja vastavalt oma nägemusele. Seal astuvad üles artistid Põlvamaalt ja kaugemalt maakondadest. Lisaks seatakse sinna üles taktikalaud, kus rulaässad saavad reedel laupäevast strateegiat läbi harjutada ning peale võistlust tehtud vigu analüüsida. Reede õhtul analüüsivad kaubamajas stand-upi tõusev täht Maiduk ja Põlva vallavanem Martti Rõigas Põlva arengukava.

Laupäeval toimuvad võistlused samas järve ääres asuvates skatepargis, wakepargis ja pumptrackil kultuuripealinna ellujäämiskunstide meistriklass – toimuvad võistlused Rula eepos, Poseidoni musi ja Spiid.  Suveõhtule rannas paneb toreda punkti Meisterjaani kontsert. Pidu jätkub kaubamajas.

Kahe päeva vältel on kaubamajas avatud ka näitus, mis jutustab Eesti esimese lumelauaklubi "Mässer" loomisest. Välja on pandud erinevad antikvariaadid, millega lumelauasõitu harrastati juba 90ndatel ning lisaks on kraami ka uuematest aastatest. Näiteks lumelaud millega Bob kodustel Peri Talisemäel ja Põlva Keldrikaelal Underflipi nimelist trikki sooritas.

 

 

 

eu