Uudised

Uudised

Serviti võitis Balti liiga põhiturniiri
2024-03-11 07:52:00

Laupäeval, 9. märtsil pidas Põlva Käsipalliklubi meeskond Serviti käsipalli Balti liigas põhiturniiri viimase kohtumise, kus vastaseks oli Läti klubi ZRHK Dobele Tenax. Serviti teenis külalisvõistkonna üle võidu numbritega 26:23 (13:10), võites sellega Balti liiga põhiturniiri.

Serviti läks kodumängule vastu üldtabeli esikohalt, Dobele Tenax 3. kohalt. Ent meeskondi lahutas vaid 2 punkti, mistõttu oli Mesikäpa Hall tunnistajaks tulisele mängule. Enne avaväravat teenis juba esimene vastasmeeskonna mängija kollase kaardi. Skoor avati 2. minuti eel, mil Jürgen Rooba 7-meetri karistusviske realiseeris. Kohtumise 10. minutil tõusis Tenax seisuga 4:3 esimest korda liidriks. 11. minutil 2-väravalisse kaotusseisu langenud Serviti tuli mängu tagasi 15. minutil, kui Tõnis Kase viigistava 5. värava viskas. Peatselt skooris ka Alfred Timmo, kes viskas seisuks 6:5, viies Serviti taas juhtima. Eesti klubi saavutas hoo, mille pealt purjetati 8:5 eduseisuni. Anatolii Chezlov viis Serviti ette 11:7. Kohtumise 28. minutil jõudis võistkond Rooba värava abil ka 5-väravalise eduni. Serviti võitis esimese poolaja skooriga 13:10.

Teine poolaeg jätkus sama pingelisel lainel. Vaid 2 minutit oli mängitud, kui Tenax oli jõudnud ühe värava kaugusele viigist. Henri Sillaste ja Alfred Timmo väravad maandasid ohu, tehes seisuks 17:13. Tenax jätkas kandadele astumist ning hoidis stabiilset 2-väravalist vahemaad: 41. minutil oli skoor 18:16 Servitile ja 45. minutil 20:18 Servitile. Väravavahi Eston Varuski tõrjed andsid meeskonnale hoogu ning nõnda viisid Rooba ja Kase Serviti 50. minutiks 22:18 ette. Kodumeeskond juhtpositsiooni enam käest ära ei andnud ning võit vormistati numbritega 26:23.

Serviti suurimad skooritegijad olid Jürgen Rooba 7 väravaga, Alfred Timmo 6 väravaga ning Tõnis Kase 5 väravaga.

“Väga hea mäng! Tehniliste vigade ja pallikaotuste hulk oli väike. Kiirust oli, saime pakkuda nauditavat mängu ja üleüldiselt saab väga rahul olla,” lausus peatreener Kalmer Musting. “Esile võib tuua Eston Varuski, kes oli täna võtmemängija. Meeskondlik kaitse oli meil tugev ja et vastase suutsime hoida 23 värava peal on korralik saavutus.”

“Tunda oli, et tuleb keeruline ja põnev mäng. Natuke jäime hätta vastase väravavahiga, kuid kui endal on selja taga selline lukk nagu Eston Varusk, siis on teatav enesekindlus kaitses seistes olemas,” nõustus Alfred Timmo. “Proovisime oma tempot algusest saati peale suruda ja saime esimesel poolajal sellega paariväravalise edu sisse. Teine poolaeg oli rohkem selline kassi-hiire mäng. Müts maha fännide ees, kes meid mängust mängu toetavad ja ikka saali tulevad. Sooritusele tugev 5 miinusega. Oleme suutelised veel paremat mängu näitama.”

Laupäevane mäng oli selle hooaja käsipalli Balti liiga viimane põhiturniiri kohtumine. Serviti liigub põhiturniiri esikohalt edasi finaalturniirile, kus kulla nimel heitlevad 4 parimat. Põlva klubi vastane selgub märtsikuu lõpus.

Foto (autor Merlin Raudkett/Eesti Käsipalliliit): Serviti võiduseeria jätkub.

eu