Uudised

Uudised

Muinsuskaitseameti pärandihoidja tiitli pälvis Rosma külaselts 
2023-11-03 13:03:00

Muinsuskaitseamet kuulutas 2. novembril toimunud tunnustussündmusel välja Muinsuskaitseameti aastaauhindade laureaadid. Sündmusel tunnustati 2023. aasta kõige silmapaistvamaid restaureerimis- ja ehitustöid, inimesi, avastusi ja tegusid kokku 16 kategoorias. Muinsuskaitseameti pärandihoidja tiitli pälvis Rosma külaselts.

„Kultuuriväärtused on hindamatu varasalv ja nende hoidmine ühiskondlik kokkulepe, mis käib ajalooga kultuurriigi juurde. Iga korda tehtud mälestis aitab muuta meid ümbritsevat väärtuslikumaks ning teeb meid inimestena teadlikumaks oma minevikust. Kuid ükski mälestis ei säili ega hoolitse enda eest ise. Seepärast täname ja tunnustame neid, kes kultuuripärandi hoidmisel olulist tööd teevad,“ rääkis kultuuriminister Heidy Purga.

Tänusündmusel tunnustati 16 kategoorias kokku rohkem kui 50 nominenti ja laureaati ning enam kui 150 inimest ja asutust, kes erineva rolli läbi on pärandi hoidmisesse ja arendamisesse panustanud. 

Lisainfo:
 
Eve Rand
kommunikatsiooninõunik
eve.rand@muinsuskaitseamet.ee
56494632

eu