Uudised

Uudised

38. Eesti omavalitsuste talimängud toimusid 4.-5. märtsil Elvas. 
2023-03-06 12:09:00

Mängudel osales ligi 1400 sportlast 55 omavalitsusest üle Eesti, kes võistlesid erinevatel spordialadel.

Talimängude avamisel osales Eesti Vabariigi President Alar Karis ning sõna võtsid ka Eestimaa Spordiliit Jõud president Helir-Valdor Seeder ja Elva vallavanem Priit Värv.
Mängud hõlmasid murdmaasuusatamist, mäesuusatamist, kabet, malet, lauatennist, meeste ja naiste korvpalli ning omavalitusjuhtide võistlust.
Parimad omavalitsused selgusid pingelises heitluses. Kokkuvõttes saavutas üle 8 000 elanikuga valdade arvestuses esikoha üle mitme aasta taas Tartu vald.
„Väikeste“, kuni 8 000 elanikuga valdade arvestuses saavutas Alutaguse vald.

Põlvamaa oli esindatud kõigi kolme omavalitsusega. Põlva vald saavutas üle 8000 elanikuga omavalitsuste arvestuses 9. koha. Kaasa löödi  murdmaasuusatamises, juhtide võistluses, meeste korvpallis ning lauatennises. Edukaim ala oli meeste korvpall, kus saavutati teine koht. Juhtide võistluses saavutati „suurte omavalitsuste “ juhtide arvestuses kolmas koht.Väiksemate, ehk alla 8000 elanikuga omavalitsuste arvestuses saavutas Räpina vald 15.koha. (osaleti naiste ja meeste korvpalliga) ning  Kanepi vald 23.koha (löödi kaasa murdmaasuusatamises).
Talimängudel oli erinevaid tegevusi ka harrastajatele – kohe avamise järgselt said osaleda matkal „Elva ajaloolistel radadel“.

38. Eesti omavalitsuste talimängud korraldas Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Elva vallavalitsuse, SA Elva Kultuur ja Sport ning Tartumaa Spordiliiduga.

Tulemused ja pildid: http://joud.ee/est/g79s5866

Fotol (autor Külli Leola) Põlva valla suusataja Pärtel Gross suusarajal.
 

eu