Uudised

Uudised

Raplas tunnustati parimaid rahvamajade töötajaid ja koostööpartnereid
2023-01-27 12:59:00

25.jaanuaril toimus Rapla Kultuurikeskuses Eesti Rahvamajade Ühingu tunnustussündmus KAHEKSAKAND, kus selgusid 2022. aasta laureaadid

Eesti Rahvamajade Ühingu  tunnustamise eesmärgiks on väärtustada isikute ja organisatsioonide panust ja tööd Eestimaa rahvamajade hüvanguks ning innustada neid jätkama sarnast tegevust. 

Tunnustamise kategooriateks olid:

1. Aasta koostööpartner, mis omistatakse eraisikule või organisatsioonile, kes on märkimisväärselt panustanud ERMÜ eesmärkide saavutamisse.

2. Noor tegija, mis omistatakse isikule vanuses kuni 35 eluaastat sh., kes tegutseb kultuurivaldkonnas, on uute ideede ellukutsuja ja aktiivne teostaja.

3. Aasta tegija, mis omistatakse isikule/organisatsioonile, kes tegutseb aktiivselt kultuurivaldkonnas, tema panuse eest Eestimaa rahvamajade hüvanguks.

4. Aasta tegu, millega tunnustatakse kultuuritegu kõige laiemas mõttes.

5. Kaheksakand omistatakse isikule, kes on vähemalt 35 aastat aktiivselt tegutsenud kultuurielu edendamisel ja rahvamaja maine tõstmisel.

6. Kuldkand omistatakse erilise väga pühendunud ja pikaajalise tegevuse eest kultuuritöös ERMÜ esinduskogu otsusel.

Põlvamaalt pälvisid tunnustuse:

Kategoorias Aasta koostööpartner: Tauno Pettai ja Kristen-Kalev Lina T&K Stagetech OÜ Kanepist

Aasta Tegu nominent:  Põlvamaa I Noorte laulu- ja tantsupidu „Olõs mul üts…“ Eda Heinaste, Krista Salf, Nele Risttee ja Katrin Peil

Kuldkand laureaat: Helje Põvvat

Rapla Kultuurikeskuses toimunud tunnustussündmusel said kokku rahvamajade töötajad üle Eesti. Saime osa võrratult südamlikust etendusest, olid toredad kohtumised säravate sädeinimestega. Kuni põlevad tuled Eesti rahvamajades ja seal tegutsevad rõõmsad inimesed, seni on meil kõigil lootust püsima jääda rahva ja riigina. Palju jõudu kõigile tulehoidjatele!

Täpsemalt saab tutvuda ERMÜ tegemistega: http://www.rahvamaja.ee/

Marju Jalas

Eesti Rahvamajade Ühingingu Esinduskogu liige Põlvamaalt
Kanepi Seltsimaja juhataja

 

eu