Uudised

Uudised

Põlvamaa Aasta Isa 2022 on Lauri Linnus
 
2022-11-13 14:03:00

Täna, 13. novembril kuulutati välja tänavune, 2022. aasta Põlvamaa Aasta Isa, kelleks on Põlva vallas elav viie lapse isa Lauri Linnus.

1982. aasta sündinud Lauri Linnuse perekonda kuulub viis last: - 16-aastane Mihkel, 14-aastane Liisa, 12-aastane Samuel, 7-aastane Kaisa ja 6-aastene Saara, kes kõik iseloomustavad oma isa tööka, abivalmi ja hoolivana.

Lauri Linnuse Aasta Isa kandidaadiks esitanud Tännassilma-Kähri-Puskaru külavanema Tiia Johansoni sõnul on Lauri näol tegemist tasakaaluka, sihikindla ja ääretult abivalmi inimesena. „Tegemist on suurepärase inimesega, kelle kohta käib lause, kes teeb see jõuab. Tema töökus ja pealehakkamine on eeskujuks tervele kogukonnale,“ rääkis Johanson, kelle sõnul on perekond Linnus ühtne, hästi toimiv ja kokkuhoidev pere. 

„Väga kõrgelt hindab Lauri pereväärtusi, hoides au sees peretraditsioone. Ta on suurepärane pereisa, kelle jaoks on tema pere alati esikohal ning ta on laste jaoks alati olemas. Olgu selleks õpiabi, lauamängude õhtud, arutelud igapäevaelust või siis transport kooli, muusikakooli või mõnda trenni. Lauri on alati kohal. Treenerid ja õpetajad rõhutavad ikka, et turvalise ja toetava pereta on lastel keeruline ennast teostada. Ei ole tööd, mida see pereisa ei oskaks ja millega hakkama ei saaks,“ lisas ta.

Igapäevast leiba teenib Lauri Keskkonnaprojekt OÜs omaniku järelvalvespetsialistina, kuid oma suure panuse annab ta ka kohaliku kogukonna ellu, olles 10 aastat tagasi ellu kutsutud MTÜ Kähri Seltsimaja üks loojatest ja tänaseni juhatuse liige.

Lauri Linnus on olnud abiks kogukonnaürituste korraldamisel ja külas pole ühtegi üritust, kus Lauri poleks kaasa löönud. Kogukonna sündmustele kaasab Lauri alati ka lapsed, kes isa kõrval toimetades õpivad oma küla südames hoidma. Samuti on Lauri aastaid kuulunud nii Pihlapuu lasteaia kui ka Põlva Kooli hoolekokku. Lisaks toimetab ja abistab ka MTÜ-s Põlvamaa Lasterikkad.

Aunimetus aasta isa antakse isale, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last. Aasta isa on perekonna väärtustamisel heaks eeskujuks ning tunnustatud ka väljaspool kodu. Isadepäeva tähistamise eesmärgiks on juhtida tähelepanu meeste rollile laste kasvatamisel ning väärtustada perekonda.

Põlvamaa aasta isa konkurssi korraldavad Põlvamaa Omavalitsuste Liit koostöös Naiskodukaitse Põlva ringkonna ja Kodutütarde Põlva ringkondadega.

Põlvamaa Aasta Isa 2022 nominendid: 

Raido Lutsar

Randy Haidak

Voldemar Ansi

Lauri Linnus (laureaat)

Janno Sild

Mati Maastik

Aivar Teesalu

 

eu