Uudised

Uudised

Põlvamaa kutsub Ökofestivalile!
2022-08-08 14:07:00

Pühapäeval, 21. augustil leiab Karilatsi Vabaõhumuuseumis aset Ökofestivali laat, kus sarnaselt eelnevatele aastatele kaubeldakse käsitöö, looduse- ja tervisekaupadega ning puhtas looduses kasvatatud toidu, maa- ja metsaandidega.

Ökofestivali laadal on oma põnevate toodetega esindatud väiketootjad igast Eestimaa nurgast, mistõttu ükski laadaline ei pea laadalt lahkuma tühjade kätega. Laadal pakutakse nii talukaupa kui käsitööd, aga ka mett, sibulat ja taimi. Laadalised saavad kaasa osta erinevate autorite disaini, nii ehete, riiete, aksessuaaride kui keraamikana. Oma tooteid pakuvad puutöömeistrid ja samuti ei puudu laadalt sepised. On tooteid nii lastele, naistele kui meestele. Nagu heal laadal ikka, pakutakse siin ehedat eesti toitu, kusjuures erialdi on pakkumised ka veganitele.

Traditsiooniliselt on Ökofestivali laadal ka muid põnevaid tegevusi. Räpina Aianduskooli inimesed õpetavad meisterdama putukahotelli, lapsed saavad sõita Kirsi Ponitalu ponidega, kätt saab proovida vibulaskmises, osaleda maastikumängul, sõita Taevaskoja rongi Peetrikesega ning teha palju muud põnevat. Karilatsi Vabaõhumuuseum pakub igal täistunnil giidituure Karilatsi koolimajas (osalemiseks lunasta muuseumikassast 3 eurone pääse) ja samuti on võimalik külvata üheskoos leivavilja. Ökofestivali perepäeva külastajad saavad jätta oma vilja muuseumi põllule idanema ja seda kas või kogu aasta vältel käia uudistamas ja tulla järgmisel sügisel rukist lõikama. Festivali programmiga saab tutvuda kodulehel https://ecofest.ee/programm.

Festivali laval annab korralikku tantsukütet Nedsaja küla bänd ning samuti astuvad üles muusikuid Sille Ilvest ja Martin Leamonit ühendav Duo Sild, mis on sõlminud üheks Eesti/Walesi juurtega muusika. Põlvamaalt pärit Aia Rikka esitab külakandlel nii pärimus- kui popmuusikat ning samuti omaloomingut. Kell 11.30 tunnustatakse aga festivali laval Põlvamaa selle aasta kaunimate kodude omanikke. 

Ökofestival avab külastajatele väravad 21. augustil kell 09:00 ja festival kestab kuni kella 16:00. Sissepääsu hind on 2 eurot ja kuni 16-aastastele lastele (k.a) on sissepääs tasuta.

Laada korraldajad paluvad laadale tulijatel kaasa võtta hea tuju ning sularaha, sest suure võrgukoormuse tõttu võivad kauplejate makseterminalid tõrkuda. Esimest korda laada ajaloos oleme avanud ka riidekoti ringluse. Laadalistel, kellel kodus on ohtralt riidekotte, saavad need kaasa võtta ja jätta ringluspunkti, kus ostukotita laadakülastajad neid omakorda võtta saavad. Lähemalt tutvu laadakülastaja meelespeaga kodulehel.  

Täpsema informatsiooni Ökofestivali kogu programmi kohta leiab kodulehelt www.ecofest.ee ja meie Facebooki lehelt.

Kohtume juba 21. augustil Karilatsis!

Ökofestivali korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus. Toetavad Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond meetmest "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks"  projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Foto: Janek Marga

eu