Uudised

Uudised

HingamisLaulupidu valis sündida Põlvamaal Valgemetsas! 
2022-07-21 20:28:00

Kolm aastat tagasi alustas Põlvamaa juurtega Eestimaa mehe Heiki Tomsoni eestvedamisel grupp inimesi HingamisLaulupeo idee testimisega. Kuna idee tundus suurepärane - rahvast kokku liitev ja väga olulist elulist oskust - hingamisoskust - õpetav, siis võtsid paljud sellest tuld ja tänaseks on loetud päevad, et festival saaks sündida! 

20. augustil 2022 aastal toimub Eesti esimene Hingamislaulupidu, eesmärgiga tähistada kodumaa taasiseseisvumist ning ühendada erinevad hingamispraktikad eestlaste poolt armastatud ühislaulmise traditsiooniga. Üle 20ne esineja - ekspertide hingamistöötoad, kus saab õppida hingamistehnikaid, kirju kultuuriprogramm ja Teadliku Valiku Laat on rahvuslikku kultuuri baasilt seotud ühtseks kauniks tervikuks. 
 
Esinevad muuhulgas näiteks Irje Karjus, Viktor Palmet, Alar Tamming, Triinu Taul, Tiina Lõoke, Silver Sepp. Päeva lõpetab Hedvig Hansoni kontsert. 
“HingamisLaulupidu ei ole ühekordne projekt,” ütleb Heiki Tomson, “Algatame uut traditsiooni, mis pakub järjepidevust ja arenguvõimalusi jagatud väärtustega kogukonnas.”
 
Põlvamaa teeb oma kultuurirohkusega ette silmad paljudele maakondadele. 19. juulil kohtus HingamisLaulupeo meeskonnaga Valgemetsa Puhkekülas Põlvamaa Arenduskeskuse juht Lennart Liba, kes tervitas kohavalikut ja hindas HingamisLaulupeo loodussäästlikku ja rohelist mõtteviisi. “Teie korraldatav HingamisLaulupidu toetab igati rohelisemat Põlvamaad ja meie ideoloogiat keskkonnasäästlikust mõtteviisist!” 
 
Hingamine, liikumine, toitumine ja mõtlemine on nelik, milles sõltub meie elu kvaliteet
 
“Hingamine, liikumine, toitumine ja mõtlemine on nelik, milles sõltub meie elu kvaliteet. Teadliku valiku tegemiseks on vajalikud teadmised ja just neid teadmisi soovime HingamisLaulupeo külastajatega jagada!”, ütleb loodusläheduse ja uuendusmeelsete vaadete poolest tuntud maailmakodanik, arenguekspert, koolitaja ja kirjanik Katrin Aedma. Tema toetab seda ettevõtmist just seetõttu, et sellel on maailma mastaabis väga suur ühiskondlik mõju, ja me kõik saame üksikisiku tasandil luua endale tervema ja parema elukeskkonna. 
 
HingamisLaulupeol on võimalik tutvuda turvalises keskkonnas erinevate hingamistehnikatega ja leida see, mida kõige enam hetkel vajad
Oskus õigesti hingata ehk teadlik hingamine on suurepärane vahend vaimse ja füüsilise tervise eest hoolitsemiseks. Teadliku hingamisega saab vähendada ärevust, väsimust ja stressi, saab kaalus alla võtta ja suurendada keskendumisvõimet, saab taastada hingamisorganite töö peale hingamisteede haiguseid, saab terveneda erinevatest vaimsetest ja füüsilistest haigustest ja sõltuvustest. 
 
HingamisLaulupeo Teadliku Valiku Laadale on oodatud kauplema eelkõige kohalikud Põlvamaa ettevõtted, kelle toodang lähtub tervislikest valikutest sh looduslike materjalide kasutamine ja keskkonnasõbralik tootmine.
 
HingamisLaulupeo esinejate tutvustusi, praktilisi hingamisharjutusi ja huvitavaid hingamise teemalisi artikleid saab lugeda FB lehelt: facebook.com/Hingamislaulupidu
 
Lisainfo ja pääsmed: https://hingamislaulupidu.ee
 
 
 
Kasuta võimalust ühendada meeldiv kasulikuga, astuda välja tavapärasest rutiinist, saada energiat meid ühendavatest rahvuslikest väärtustest, uutest teadmistest, toredatest inimestest ning lõõgastavast keskkonnast. Oled väga oodatud! 
 
PS! Üritus on mõnuainete vaba. 
 
Toetades HingamisLaulupidu, toetad Eesti rahva vaimset ja füüsilist tervist mõjutades inimeste teadlikkuse tõusuga positiivselt kogu maailma! 
eu