Uudised

Uudised

Tõukerattasõidu maailmameistri tiitleid jagus ka eestlastele
2022-07-18 12:46:00

Oma maailmameister põlvakatelgi! 

15.-17.juulini Põlvas toimunud tõukerataste maailmameistrivõistlustel lõi kaasa 119 sportlast 14 riigist. 
Esimesel võistluspäeval selgitati tiitlivõitjad sprindis.  Maailmameistrid 400m distantsil selgusid üheteiskümnes vanuseklassis. Tooni andnud tšehhide ja soomlaste kõrval võitsid poodiumikohtasid ka eestlased, sh põlvakad. Sprindialal eestlastele kaks hõbe- ja  kuus pronksmedalit, milledest neli tuli Põlvasse. Maailmameistrivõistluste pronksmedalid võitsid Margit Avikson, Eliisa Villako, Anete Pavlov ja Roland Johanson. Tublit sõitu tegid põlvakatest veel Meelis Maidla (meesveteranide 6.koht), Annika Aust (naiste masterklassi 4.koht), Keit Musting (naiste masterklassi 7.koht), Henri Sillaste (meeste 11.koht).

Laupäeval jätkati kriteeriumi- ja teatesõitudega. Teist päeva järjest noppisid kõige suurema auhinnasaagi oodatult Tšehhi sportlased. Kriteeriumisõidu 11 võistlusklassist olid tšehhid parimad üheksas. Kriteeriumi absoluutseks maailmameistriks kerkis Tomas Pelc, 2022. aasta kiireim naine kriteeriumis on Petra Fořtová. Naiste master võistlusklassis tuli maailmameistriks kodulinna tänavatel võistelnud Kristi Johanson. Naisveteranidest oli teine Vivika Peets, meeste kadettidest teine Kairon Eomõis, meeste superveteranidest kolmas Enn Allik, naiskadettidest Kerti Järg kolmas. Meestest põlvalane Ole Musting neljas, ning põlvalane Eliisa Villako neljas, põlvalane Roland Johanson meeskadettidest kuues.

Tšehhid võitsid nii naiste kui meeste  teatesõidu. Naiste teatesõidus 1. Tšehhi 1, 2. Tšehhi 2, pronksmedalid võitnud võistkonda kuulusid põlvalannad Kristi Johanson, Margit Aviksoni ja Annika Aust. Järgnesid soomlannad, Tšehhi 3. naiskond. Meeste teatesõidu võitis Tšehhi 1. võistkond, järgnesid Soome 1., Tšehhi 2., Tšehhi 3. ja Eesti esindus koosseisus Vairo Eomois, Ole Musting ja Veiko Eomois. Eesti-Soome ühisvõistkond koosseisus Urmas Järg, Meelis Maidla ja Matti Pesalä oli kuues. Nende selja taha jäid veel Itaalia, Soome 2, Leedu-Eesti-Kolumbia ühismeeskond ning Saksamaa.

Tõukerataste maailmameistrivõistlused kulmineerusid pühapäeval maratoniga. Sarnaselt eelmistele päevadele valitsesid ka maratonis Tšehhi sportlased. Kriteeriumisõidu kiiremaid näitasid parimat minekut ka viimasel, maratoni distantsil. Meeste absoluutarvestuse maailmameistriks krooniti Tomas Pelc, naistest Petra Fořtová. Eestlaste saagiks jäi viimasel päeval seitse medalit. Enn Allik tõi meeste superveteranide klassis Eestile maratoni kuldmedali. Oma vanuseklassides võitsid hõbemedali Kairon Eomois, Vivika Peets ja Kristi Johanson. Pronksmedalid said kaela Ole Musting, Oliver Puhtla ja Eliisa Villako.

Kolme võistluspäevaga võitsid tõukerattasõidu maailmameistrivõistlustelt Eesti tõukeratturid kokku 22 medalit, neist kaks kulda, seitse hõbedat ja 13 pronksi – edukas nädalavahetus!

Korraldustiim tänab kõiki põlvakaid mõistva suhtumise ja toreda kaasaelamise eest! Seda märkasid ja tunnustasid ka välisvõistlejad.

Tulemused leitavad: https://my.raceresult.com/192690/results

Fotol (autor Helin Potter) Kristi Johanson, kes võitis tõuketattasõidu maailmameistrivõistlustel täiskomplekti medaleid - kuld kriteeriumis, hõbe maratonis ja pronks teatesõidus.

eu