Uudised

Uudised

Suvepuhkus Põlvamaal: mis on uudist?
2022-06-02 15:24:00

Põlvamaa turismiettevõtjatel on tänavu suvel üksjagu uudiseid! Vaata, mida uut ja põnevat Põlvamaa eelseisval suvel pakub!

Puhka Looduses

Suvekuudel on avatud Taevaskoja matkaradade parklas Taevaskoja Matkakeskuse laentuspunkt, kus saab kohe kasutamiseks rentida fatbike jalgrattaid (nii elektrilisi kui kondimootoriga). Samuti saab rentida veesõiduvahendid nagu aerulaudasid, kanuusid, kanuuparvesid ja sõudepaate, mis on seiklejaid ootamas paisjärvel. See on suurepärane võimalus oma seiklussoov kohe teoks teha. Lihtsalt kogu oma seltskond kokku ja tule Taevaskoja matkaradade parklasse! Siin jagatakse kätte soovitud sõiduvarustus ja saab alustada looduse nautimist. Matkakeskus annabki matkasellidele võimaluse tegutseda emotsiooni ajel, sest enam ei pea ootama, et keegi loodusretke korraldab. Seikluse saab ette võtta igaüks ise ja endale sobival ajal. 

Sõiduvahendite rendivõimalus sobib nii töötajate tööpäeva vürtsitamiseks mõnusa väljasõiduga või puhkajatele, kellel vaba aega rohkem käes. Tulla võib nii üksi kui suurema seltskonnaga. Ühele kanuuparvele mahub kuni 12 sõitjat. See on mõnus alus sõpruskonnaga suvise pikniku pidamiseks. Kanuud on kahe- kuni kolmekohalised. Aerulauad ja fatbike jalgrattad sobivad ka omapead seiklejale. Varustust meil jagub - tulge aerulauatama kasvõi kogu tiimiga! Suurema seltskonna puhul tasub oma rendi ja sõidusoov puhkalooduses.ee kodulehel eelnevalt registreerida, siis saame kindlustada sobiva koguse varustuse olemasolu. 

Tulla võib paariks tunniks või kogu päevaks. Taevaskoja Matkakeskus on avatud K-P 11:00-18:00. 

Varustuse renditeenust pakub Taevaskoja Matkakeskuses Puhka Looduses OÜ www.puhkalooduses.ee 

(Fotod: Puhka Looduses)

Taevaskoja Peetrike

Lisaks sõiduautole saab Taevaskotta mugavalt tulla ka ühistranspordiga: rongi või bussiga. Kohapeal on kõik olulised objektid jalutuskäigu kaugusel, kuid seikluse teeb soovi korral põnevamaks Taevaskoja rong Peetrike, mis sõidab küla lähiümbruses graafiku alusel. 

Huvilistel on võimalus matkata piirkonnas osaliselt koos Peetrikesega ja jalutada täpselt endale jõukohase pikkusega matkarajal.

See võimalus on ideaalne väikeste lastega peredele, lasteaialastele, koolilastele, kelle jaoks on terve matkaraja läbimine jalgsi raskem. 

Lastegruppidel ja miks ka mitte täiskasvanutel on võimalus ka tellida koos Peetrikese sõiduga loodusmatkasid, mille kohta leiab jooksvat infot kodulehelt. Grupile on alati võimalus ka kokku leppida personaalne sobilik kuupäev loodusmatkaks. 

Kanuumatkalistele, kes liiguvad piirkonda Elroni roniga ja  kellel puudub transpordi võimalus, on ideaalne võimalus sõita rongiga Kiidjärvele ning sealt toimetab Peetrike neid kanuumatka alguspunkti. Lõpp-punktist viiakse samuti matkalised meie piirkonnas soovitud kohta - olgu see siis tagasi rongijaama, söögikohta või majutusasutusse.

Suveperioodil sõidab Peetrike ilusa ilmaga igapäevaselt ja pakub ka lõbusõiduteenust, mida saavad Taevaskoja külastajad kasutada meelelahutuseks. Väga halva ilma korral sõite kahjuks toimu ja graafikut ning selle muutusi palume teil jälgida kodulehelt www.taevaskojarong.ee   ja Facebookist https://www.facebook.com/taevaskojapeetrike 

Peetrikest on kutsuda ka erinevatele üritustele, näiteks laatadele, kontsertidele, pulmadele, sünnipäevadele jms.

Huvi korral võtke meiega ühendust info@taevaskojarong.ee või  +37254430323 

H2O Matkad

Üliäge elamus hiigelkanuuga Põlvamaal Taevaskojas Saesaare paisjärvel, Leevaku paisjärvel või Teie poolt valitud suuremal veekogul! Samuti jätkuvalt valikus süsta-, rafti- ja kanuumatkad. Pakume ka toitlustust ja bussirenti. Võimalus laenutada kümblustünni! Lisainfo www.h2omatkad.ee

(Foto: H2O Matkad)

 

Metsjärve puhkekeskus

Metsjärve puhkekeskuse on  avatud kõigile huvilistele  24 meetrit kõrgune vaatetorn, mille   ühes seinas paikneb 24 meetri pikkune ronimissein ja võrk ronimiseks ja samas pakume tornist vabalangus hüpet, mis on Eestis uudne ekstreemspordi harrastuse võimalus.

Lisainfo meie majutus- ja muude teenuste kohta:
Facebookis https://www.facebook.com/metsjarve www.puhkaeestis.ee/et/metsjarve-puhkemaja  

 

Cantervilla loss

Cantervilla lossis avatakse 4.juunil jookide valmistamise maja. Uueks hooajaks on lisandunud Cantervilla Lossi mängumaale uus atraktsioone täis maja, mis on laiendus eelmisel hooajal perede lemmikuks osutunud hoonele. Nüüd on tervenisti kaks hoonetäit elamusi. Keerlevad, pöörlevad põrandad ja tünnid, tunnelid, liikuvad trepid, lapsemeelsetele liutoru, vigurtrepp ja palju muud põnevat. Ühesõnaga üks meeli segadusse ajav, osavust ja julgust proovile panev, ning palju lusti ja rõõmu pakkuv hoone. Saab panna end proovile ka täpsuses, osavuses, kiiruses ja taiplikkuses.
Mängumaa külastusinfo: www.cantervilla.ee/mangumaa  

(Foto: Sven Začek)

Tiku Puhkemajad

Tiku talus eelmisel aastal valminud suur uhke suitsusaun pälvis Aasta Tehasemaja konkursil tiitli “Parim väikeehitis 2022”. Ootame külalisi lisaks puhkemajadele ka meie telkimisplatsil olevatesse ripptelkidesse ja Mullimajja. Loe lisa Tiku Puhkemajade võimaluste kohta www.tikutalu.ee

(Foto: Tiku Puhkemajad) 

 

Eesti Maanteemuuseum

Eesti Maanteemuuseumis avati 1.mail uus näitus "Roopad ja tolm“.

Muuseumis on veel teinegi uudisnäitus - "Jänesed & rööpad“ (inglise keeles "Rabbits & Rails“) – "Ühistransport kui avalik ruum Euroopa linnades: narratiivid, kogemused ja vastuolud“.

Suvehooajal on väiksemad külastajad oodatud meie liikluslinna ning avatud on ka kohvik. Meie juurest saab osta Laste Lõunamaa ühispileteid https://www.maanteemuuseum.ee/laste-lounamaa  ja H20 külastusmängu vihikuid https://www.maanteemuuseum.ee/H2O%20m%C3%A4ng 

Maanteemuuseumi külastusinfo: www.maanteemuuseum.ee

(Foto: Sven Začek)

 

2022. aasta suvehooaeg Karilatsi Vabaõhumuuseumis 

22. juuni Heinaniitmine koos pinnimisega, ajalooline ülevaade vikatitest ja muud huvitavat heinaniitmisest
22.-23. juuni Jaanipäevaprogramm "Lähme välja Jaani kaema“ (eelregistreerimisega)
29. juuni Ühepäevalaager "Üks päev taluperena“
1-3 juuli Savipõranda koolitus, juhendaja Malvo Tominga ja Wanaviisi ehitus OÜ
13. juuli Ühepäevalaager
16. juuli Traditsiooniline puukäsitöö avatud meistriklass - Plankukse ja akna valmistamine, juhendaja Meelis Kihulane
26.-27. juuli  Võru keele lastelaager (eelregistreerimisega)
13. august  Traditsiooniline puukäsitöö avatud meistriklass - Plankukse ja akna valmistamine, juhendaja Meelis Kihulane
21. august  Ökofestivali perepäev Karilatsis

UUED NÄITUSED:

  • Näitus koolimajas „Üheksa korda mõõda…“. Kaalumis ja mõõtmisvahendid muuseumi kogust;
  • Käsitöönäitus käsitööaida „Kae kardinat“:
  • Rahvamajas Taavi Nagel fotonäitus „Pildikesi Põlvamaa loodusest“;
  • Tuulikus Vastse-Kuuste kooli õpilastööde näitus. 

Kuni 9. juunini on koolimajas Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia metalliosakonna üliõpilaste etnograafiliste ehete näitus.

Karilatsi Vabaõhumuuseumi külastusinfo: www.karilatsimuuseum.ee

 (Foto: Sven Začek)

 

Räpina Koduloo- ja Aiandusmuuseum

Muuseumis  toimuvad suvel traditsioonilised "Unustatud mõisa päevad“ ja seekord on :

9. juulil kell 18.00 - Esinevad Villu Veski (saksofon), Marju Riisikamp (klavessiin), Marge Loik (elektriklaver). Kavas: Valente, J. S. Bach, Händel, Piazzolla, Faure, Veski, Noorhani, Marcello

10. juulil kell 15.00 - Esinevad Räpina Muusikakooli laulusolistid, lauljaid saadab klaveril Jürgen Järvepõld, juhendab Margot Suur

30. juulil kell 15.00  - RÄPINA JAZZ 2022

Esinevad saksofoniansambel "Valmieras meitenes" ehk "Valmiera neiud", juhendab Agnese Geduševa ja bigbänd "Valmieras puikas" ehk "Valmiera poisid", juhendab Gunārs Geduševs

31. juulil kell 15.00 - Esineb bigbänd "Livland", juhendab José Antonio Page Ramírez

13.augustil kell 15.00 - "Südamesse jääb see viis", Eesti autorite loomingut esitavad Margot Suur (vokaal) ja Jürgen Järvepõld (klaver)

Esmakordselt osaleme „Avatud talude päeval“, kus meie õuel on talulaat. 

Kõigil üritustel on avatud mõisakohvik ja toimuvad giidiga jalutuskäigud.

Juulikuus kutsume veel vaatama näitust "Roheline Leader“.

Lisainfo muuseumi kohta: www.muuseum.rapina.ee

(Foto: Sven Začek)

Meistrite Maja ja väike pitsituba  

Väikses hubases pitsitoas tutvustab perenaine ja käsitöömeister Ulve Kangro eelmisest sajandist pärit igapäevaelus kasutuses olnud pitsesemeid ja erinevaid pitsi valmistamise tehnikaid, millega inimesed muutsid oma rõivaid kaunimaks ja kodust interjööri hubasemaks. Igal esemel on rääkida oma lugu! Meistrite Majast saab kingituseks osta kvaliteetset autori loomingut. 

Lisainfo: www.puhkaeestis.ee/et/meistrite-maja

(Foto: Jaana Oras)

Info koondas:

Kristi Kahu
SA Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht
kristi.kahu@polvamaa.ee
tel 5554 3907

 

eu