Kanepi uudised

Kanepi uudised

Saverna noortepark avatakse 2. septembril uhke peoga
 
2022-08-26 10:59:00

2. septembril toimub Saverna noortepargi ametlik avamine. Õige pea valmiv noortepark on ainulaadne Eestis. Pargis jätkub tegevust igale vanusele, ala hõlmab endas pumptracki (trikiratta-rulapark), trosslaskumist, kelgunõlva, lauatenniselauda, interaktiivset jalgpalliseina, istepinke, tantsuplatsi ala, paviljoni, mänguväljakut, jalutusradasid ja puhkeala. Kõik atraktsioonid on ilmastiku- ja vandaalikindlad, taluvad intensiivset kasutust, on igati kaasaegsed, kasutajasõbralikud ja põnevad. 

2. septembril saab noortepargi pumptrackil näha profirulatajaid ja -trikirattureid, interaktiivse jalgpalliseina juures demonsteerib palli käsitlemise oskust jalgpallur ning kõrgustes näitab osavust slackliner. Tantsuplatsil tantsitakse esimesed sammud, seda nii noorte kui ka eakamate tantsurühmade poolt. Lastealal saavad pere pisemad lustida koos mängujuhiga, meisterdada õhupalliloomi ja lasta endale näomaalinguid teha. Noortepargi avamispidu jätkub ansambli Curly Strings kontserdiga ning õhtule annab hoogu juurde ansambel Shanon. Kõik tegevused ja kontserdid on tasuta.

Saverna noortepark koos puhkealaga on ainulaadne Põlvamaal ja kogu Lõuna-Eestis, see avardab oluliselt Kanepi vallas elavate noorte vaba aja veetmise võimalusi. 

Saverna noorteparki ehitab Trev-2 Grupp AS, tööde maksumus koos käibemaksuga on ligikaudu 700 000 eurot. Järelvalvet teostab Tarindiprof OÜ, lepingu maksumus koos käibemaksuga on 6600€. Projekti toetati riiklikust „Maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest" 75% ulatuses, valla omaosalus on 25% kogumaksumusest. Noortepargi projekteeris AB Artes Terrae OÜ. 

 

Lisainfo:
Kerli Koor
Kanepi Vallavalitsus
kultuuri ja avalike suhete spetsialist
kerli.koor@kanepi.ee
5537576

eu