Uudised

Põlvamaa vapimärgi pälvis Ülo Needo

Põlvamaa Omavalitsuse Liit jagas 23.veebruaril Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses aset leidnud pidulikul vastuvõtul maakondlike tunnustusi, kus maakonna kõrgeima autasu – vapimärgi, pälvis elutöö eest Ülo Needo.

Põlvamaa vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, millega tunnustatakse isikuid, kes on silmapaistva töö ja tegevusega oluliselt kaasa aidanud maakonna arengule. Põlvamaa Vapimärgiga kaasneb Põlvamaa Omavalitsuste Liidu rahaline preemia.

Ülo Needo on silmapaistva töö ja tegevusega oluliselt kaasa aidanud maakonna arengule. Ta on mees, kes ei oska “ei” öelda ja on mõõtmatult panustanud Põlvamaa arengu heaks, paljuski vabatahtlikult ja vabast tahtest.

Ülo on suutnud taastada osaliselt varemetes olnud Mooste mõisakompleksi üle Eesti tuntud kultuurisündmuste kohaks. Tema eestvedamisel on Mooste ja Põlvamaa saanud palju tuntust. Ülo on olnud festivali Mooste Elohelü eestvedaja ja korraldaja, Mooste (Veskiteatri) külateater Virvendus asutaja, eestvedaja ja arendaja.

Põlvamaa teenetemärk on maakonna kõrge autasu, millega tunnustatakse isikuid, kes on oma töö ja tegevusega aidanud kaasa maakonna arengule ja on paistnud silma maakonna jaoks olulise saavutusega.

Põlvamaa teenetemärgi laureaadid 2023:

Rüdiger Jankowski

Rüdiger Jakowski on tegelnud sõprussidemete korraldamisega Segebergi maakonna ja Põlvamaa vahel alates 1991. aastast. Esialgu eelkõige humanitaarabi organiseerimise ja siia toimetamisega, hiljem maakondade koostöö laienedes juba paljude konkreetsete koostööprojektidega. Eelkõige hariduse, kultuuri, noorsootöö ja kunsti valdkondades.

Kõige olulisemaks on Rüdiger Jankowski  töös selle aja jooksul olnud inimeste ja kollektiivide vaheliste kontaktide loomine ja toetamine, mis seejärel ise edasi arenevad. Samuti partnerluse tekkele suunatud koostööprojektide koostamine ja juhtimine lasteaedade, erikoolide, koolide. noortekeskuste ja omavalitsuste vahel.

Tarmo Volt

Tarmo Volt on olnud ka pikaaegne käsipallitreener ja üks alusepanijaid Põlvamaa käsipallitraditsioonidele.

Töötades Põlva Maavalitsuse hariduse-ja kultuuriosakonnas peaspetsialistina loodi tema initsiatiivil käesoleva ajani hästi toimiv Põlva maakonna spordisüsteem, kus tegevustesse on aktiivselt kaastatud kohalikud omavalitsused ja maakonna spordiorganisatsioonid.

Meelis Käo

KaguRaadio peatoimetaja. 1991. aastast on Meelis Käo tegelnud Põlva Raadio, KaguRaadio, siis Raadio Marta ja nüüd jälle KaguRaadio hoidmisega, ülesehitamise ja juhtimisega. Teinud seda kõik need aastad minimaalse töötasu eest. Igal hommikul, seitse päeva nädalas on ta varahommikul alustanud  otsesaadetega, andes rahvale informatsiooni maailmast, kuid ennekõike Põlvamaa ja Kagu-Eesti elust. Jäädvustades heliarhiivi Põlvamaa  argielu, omavalitsuste tegevust, kultuuri, sporti ja kõike seda, millele Lõuna-Eesti elu toetub.

Põlvamaa aukirjaga tunnustatakse füüsilisi või juriidilisi isikuid silmapaistvate saavutuste ja märkimisväärsete teenete eest maakonna arendamisel ning üksikisikuid silmapaistvalt eduka töö ja teenistuse või maakonna jaoks märkimisväärsete saavutuste eest.

Aukirja saajad: 

Tiina Hoop - Saverna  raamatukogu direktor;

Külli Ots - Põlva Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja;

Eerika Mark - Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse direktor;

Merike Saan - Naisrühm “Tantsurõõm”, rühmavanem;

Caspar London - Maailmameister vibulaskmises 2022

Rihard Rammul - maailmameister vibulaskmises 2022

Hanna-Marleen Oras - maailmameister vibulaskmises 2022

Kristi Johanson - maailmameister tõukeratta sõidus 2022

Keit Kuklase  - maailmameister Indiacas 2022

Janika Usin - maailmameister Indiacas 2022

Mikko Jušin - maailmameister Indiacas 2022

Timo Varik - maailmameister Indiacas 2022

Kristjan Solodov – maailmameister discgolfis 2022

 

eu