« Tagasi

23. septembril toimus Räpina Loomemaja õppeköögis toitlustuskoolitus „Taimsed hõrgutised hooaja toorainest“

Koolitusel keskenduti taime-ja vegantoitumisele ja enim levinud toiduallergiatele.

Koolitusel anti toitlustusettevõtjatele ülevaade erinevate mõistete olemusest – taimetoitlane ja vegan, laktoosi- ja kaseiinivaba, gluteeni- ja jahuvaba, valge suhkur ja alternatiivid sellele. Lisaks jagas koolitaja ettevõtjatele praktilisi soovitusi erinevate toiduainete asendamiseks, gluteenivabade toitude valmistamiseks, hooajaliste toiduainete kasutamisest menüüde koostamisel ning propageeris kasutama puhtaid tooraineid.

Koolituspäeva teises pooles valmistati erinevaid kuumi ja külmi taimseid toite, mida hiljem koos degusteeriti ja  jagati teemakohaseid kogemusi.

Koolitusel osales üksteist Põlvamaal tegutsevat toitlustusvaldkonna ettevõtjat. Osalejatel jagus koolituse lõppedes koolitajale ainult postitiivset tagasisidet.

Koolitaja Kaie Hakonen tõdes, et Eestis toitlustusettevõtteid külastades peab sageli kogema teenindajate teadmatust erinevatest toiduallergiatest ning oskamatusest eristada taimetoitlase või vegani toitumisharjumusi. Toiduallergia ei ole eluviis vaid tõsine tervisehäire.

„Klientide toitumiserisused muutuvad aina aktuaalsemaks ja menüüde koostamisel tuleb vastavate teadmiste olemasolu suureks kasuks" ütles Oliver Tohva Maitsemaa OÜst.

Koolituse toimumist toetab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond meetmest "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks".
 

Lisateave:
Kristel Koddala
Ettevõtluse ja noorte projektijuht
Põlvamaa Arenduskeskus
Tel: 5886 2207
E-post: kristel.koddala@polvamaa.ee