« Tagasi

Põlvamaa toidukohtadele kujunes esmakordne Lõuna-Eesti maitsete nädal edukaks

5.-15. novembrini kestnud esmakordsel Lõuna-Eesti maitsete nädalal „Metsast taldrikule" osales ligi 60 toidukohta Põlva, Võru, Valga, Tartu, Jõgeva ja Viljandi maakonnast. Põlvamaalt osalesid Pesa hotelli restoran, Tillu kohvik, Postitee Gurmee: pizzeria ja restoran ning vahetult enne maitsete nädalat avatud Saverna Buffik. Põlvamaiseid „Metsast taldrikule" erimenüüsid proovis kokku neljas paigas üle 270 külastaja.

Põlvamaal osalenud toidukohtade tagasiside maitsete nädalale oli väga positiivne ning soovitakse osaleda ka järgmisel korral. Osalejad tõid välja, et maitsete nädala kampaania oli neile hea reklaam ja elavdas külastust sügistalvisel perioodil ning oli osalt väljakutse oma koha proovile panekul – polnud ju võimalik ette aimata, kui palju külastajaid see kaasa võib tuua.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldasid: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti LEADER tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

Maitsete nädalaga seotud kulud kaeti osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Foto (Ülle Jukk): Pesa Hotelli pearoog maitsete nädala raames

Lisateave:
Kristi Kahu
Turismiarendusjuht
Põlvamaa Arenduskeskus
Tel: 5554 3907
E-post: kristi.kahu@polvamaa.ee