Uudised

Uudised

Põlvas tuleb Kagu-Eesti tantsupidu "Minu südames"
2024-05-19 16:50:00

25.-26. mail toimub Põlva Intsikurmus Lõuna-Eesti kõige omanäolisem rahvatantsupidu Kagu-Eesti tantsupidu "Minu südames".

V Kagu-Eesti tantsupidu toimub 25.-26. mail Intsikurmu vabaõhulaval, kus esinevad rahvatantsukollektiivid Võrumaalt, Valgamaalt, Tartumaalt ja Põlvamaalt. Juubeli raames on oodata ka külaliskollektiive üle vabariigi. Kokku osaleb ligi 3000 tantsijat alates lasteaedadest kuni väärika elueani välja. Kagu-Eesti tantsupeo eesmärk on kanda edasi meie piirkonna traditsioone, nautida head eesti muusikat ja tunda eelkõige tantsimisest rõõmu. 

Juubelietenduse pealavastajaks on Lõuna-Eesti tantsukuningas Andre Laine, kes on olnud ka Kagu-Eesti tantsupeo ellukutsuja ja traditsiooni rajaja. Aastast 2012 toimunud pidu eristub teistest rahvatantsupidudest eelkõige rahvakultuuri rikastava kaasaegsema tantsukeelega ning tänapäevasema eesti heliloominguga. Peole pääsemiseks ei ole karme ülevaatusi, hindamisi ega grupi suuruse määratlemist. Kõik kollektiivid, kes omandavad repertuaari on oodatud osa saama tantsupeost. Liigijuhtideks on piirkonna noored tantsujuhid ja kogemustega tantsuõpetajad, kes põimivad lavastuse koos emotsioonidega meie igapäevase elu.

Kagu-Eesti tantsupeo "Minu südames" I etendus toimub 25.05 kell 19 ja II etendus 26.05 kell 14 Intsikurmu vabaõhulaval.

Tantsuetenduse piletid on müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

Etendust toetavad: Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali Põlvamaa, Võrumaa, Tartumaa, ja Valgamaa Ekspertgrupp, Rahvakultuurikeskus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Põlva vallavalitsus, Kultuuriministeerium, MTÜ Meie Stuudio, AS Tere, Värska Originaal, Lõuna Pagarid, Limpa, Rappin edge protectors.

eu