Uudised

Uudised

Vanal Tartu-Võru maanteel toimub Postitee Pillerkaar
2024-05-15 18:42:00

Laupäeval, 18. mail toimub Vanal Tartu-Võru maanteel Postitee Pillerkaar. Sündmuse raames avavad uksed Eesti kaunimaks maanteeks tituleeritud tee ääres 16 eripalgelist ettevõtet.

Tegemist on omamoodi kogukonnafestivaliga, kus mitmed muuseumid, külaseltsid, talud ja ettevõtted võtavad päev läbi vastu külalisi ning on koondunud ühisesse, läbi mitme maakonna ulatuvasse avatud uste ketti. Tartu poolt tulijaid tervitab ajaloolise Postitee väravas asuv Andre juustufarm oma mummudega. Kell 13.00 toimub talus juustu võidu söömine - selgub aasta juustuhiir. Auhinnaks suur juustukera. Võru poolt liikujate teele jääb esimesena Raiste külas perekond Haljendite kodukohvik. Tegemist on uute asukatega Postiteel, kes kutsuvad oma kõrvuti
asuvatesse taludesse uusi naabreid ja vanu tuttavaid. Samuti pakuvad söögipoolist ning keelekastet teistelegi huvilistele. Aastaid Pillerkaarel esindatud olnud Ridali lennuklubi tutvustab ka sel korral oma tegevust ning lennuparki.

Avatud on ka meie teel asuvad muuseumid -- Karilatsi Vabaõhumuuseum ning Eesti Maanteemuuseum. Nende juurde saab kauemakski jääda, sest sel õhtul toimub ju MuuseumiÖÖ.
Maitsvat toitu ja lusti pakub ka tegus Karilatsi Külaselts koos oma küla bändiga. Ihamaru külas on avatud suisa viis asupaika. Rohu taimeaed, Eeverti-Mangu talu, kus peetakse mesilasi ja kellel on oma koertekennel, Postitee Gurmee pizzarestoran, Viia-Jaani labürinditalu ning ühe katuse all asuvad Ala-Juusa puhketalu ning veiniköök Rüüp. Nendes kõigis Ihamaru ettevõtetes võib päeva jooksul näha esinemas klassikaliste karmoškalugudega ansamblit Kanepi Karmoonikud.

Varbuse Muusikamõis avab kohviku ja kuulda on lõõtsamees Ants Järve pillilugusid. Samas kõrval avab Uibu talu oma inglise stiilis rohkearvulise taimekollektsiooniga iluaia. Lähedalasuvas Hurmi külas on avatud ühise katuse all tegutsevad Kirsi Ponitalu ja Hurmi taaskasutuskeskus. Pillerkaaritajatega on ühinenud ka Põlvamaa kõrgeima vaatetorniga Metsjärve Puhkekeskus, kus õhtul kell 17 võib osa saada Alen Veziko kontserdist.

Sel päeval on Postitee läheduses võimalik külastada rahvalikku laata, sest toimub Vastse-Kuuste kevadlaat. Ka teiste Postiteeliste õuedes võib leida mitmeid ümberkaudsete tootjate lettisid. Seega soovitavad korraldajad kaasa võtta sularaha. Sündmuse toimumist toetavad Kanepi vald, Motohobi ja Tartu 2024.

Sündmuse programmiga võib tutvuda kodulehel www.postitee.ee/pillerkaar-2024 ja sotsiaalmeedias https://www.facebook.com/events/330774400013161

eu