Uudised

Uudised

Maailmarändurid Peeter Vähi ja Tiina Jokinen toovad Põlvasse eksklusiivseid esinejaid erinevaist maailmapaigust
2024-05-15 18:27:00

16. – 25. augustini toimuva festivali ”TAEVAPARGI PÜHITSEMINE”  kava on nüüd avalik ja leitav kodulehelt https://taevapargi.ee/. Festivali korraldab Põlva Kultuurikeskus koostöös Ida-Muusika Festivaliga Orient.   

Baltimaade esimene ja seni ainus Ida-Muusika Festival Orient, mille kunstilised juhid on maailmarändurid Peeter Vähi ja Tiina Jokinen toovad augustiõhtutel Intsikurmu metsaparki pöörlevad dervišid, võimsad Jaapani taikotrummid, Põlva Maarja kiriku võlvide alla varakristlikud arameakeelsed laulud ning kultuurikeskuse katuseterrassile ainulaadse ja arhailise kultuuritaustaga kurgulaulikud, inuitid Kanadast. Kultuurikeskuse katuseterrassil saavad kõlama ehtne šoti Highland torupill ja Tiibeti heliteraapilised kõlakausid. Kavas on ka spetsiaalselt festivaliks valmiv folkloorne tantsuetendus, heliinstallatsioon, fotonäitus, filmiprogramm ja palju muud.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 aasta põhiprogrammi kuuluva festivaliga ”TAEVAPARGI PÜHITSEMINE” pühitsetakse maa ja taevas, elu kogu selle rikkuses. Huvilisi ootab sümbioos maailmakultuurist ja -usunditest läbi rituaalsete etteastete, muusika ja tantsu. Oma loome- ja hingejõud ühendavad põnevad välisesinejad ning siinsed säravad kultuuritegijad.

Euroopa kultuuripealinna aitavad Põlvasse tuua:

Tartu 2024, Coop Põlva, Põlva vald, EU JapanFest, Põlvamaa Omavalitsuste Liit.

Piletid on müügil Piletilevis. Lisainfo, festivali kava: https://taevapargi.ee/

https://tartu2024.ee/

 

eu