Uudised

Uudised

Uma Pido matk jõuab Hargla kihelkonda
2024-04-01 13:41:00

2023. aasta  20. augustil sai Võru linna keskväljakul alguse liikumispäevade sari, mis juhatab teed kuuendale võrukeelsele Uma Pidole. Sel teekonnal käiakse kõigis kaheksas Vana-Võromaa kihelkonnas ja ka Setomaal. Laupäeval,13. aprillil jõutakse Hargla kihelkonda.

Järgmine liikumispäev saab alguse 13.04.2024 kell 11 Hargla maakultuurimaja juures Hargla kihelkonnas.

Liikumispäev algab ja lõpeb samas kohas ja iga osaline saab raja läbimiseks kaardi ja vajaduse korral kaardiga liikumiseks väikese väljaõppe.

Rajal liikudes tuleb üles leida kaardil ära märgitud Hargla kihelkonna kultuurilooga seotud kohad. Sealt saab paiga kohta silmaringi avardavat teavet. Liikumispäeva pikkuseks on planeeritud neli tundi ja see on jõukohane kõigile.

Retk kestab keskmiselt 3-4 tundi, kuid kogu raja läbimine pole kohustuslik. Oluline on hea tuju ja liikumine värskes õhus.

ÜRITUSE PAREMA KORRALDUSE JAOKS REGISTREERI ENNAST KINDLASTI SIIN:

bit.ly/47qsGsT

Rohkem infot saab liikumispäevade kohta:

https://umapido.ee/et/siht/ ja https://www.facebook.com/umapido5.

Liikumissari „Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!“ ühendab kuuenda Uma Pido teemaks oleva mängu liikumise, mõtlemise ja Vana-Võromaa kultuuriruumi tundmaõppimisega. Iga liikumispäeva alustuseks õpitakse selgeks ühe Vana-Võromaa kihelkonna laulumäng.

Rohkem infot saab liikumispäevade kohta: umapido.ee/et/siht/

Viimane Uma Pido liikumispäev toimub 18.05.2024 kell 11, mil saame kokku Põlva kultuurikeskuse juures Põlva kihelkonnas.

eu