Uudised

Uudised

Põlva ja Võru tantsulapsed saavutasid maailmameistri tiitli
2023-11-17 11:25:00

Põlva Spordi- ja tantsukool "Meie Stuudio" ja Võru Tantsukeskus osalesid IDO World Street Dance Show Championships võistlustel Sloveenias, mis toimus 13.-15.november 2023 Laškos. Eestit esindati maailmameistivõistlustel antud stiilis kahe võistlustööga. Põlva Meie Stuudio 6-7 aastased mini kidsid osalesid street dance show väikegrupi kavaga "Horse show", kus saavutati 1. koht ja Võru Tantsukeskuse omad koostöös Põlvaga kategoorias production kavaga "Camping", kus saavutati samuti 1.koht ja austusväärse maailmameistritiitli tiitel.

Maailmameistri võistlustel osales sellel aastal 23 erinevat riiki, neist kõige kaugemad tantsijad olid tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Lõuna- Koreast. Production on kategooria, kus on tegemist suurema lavastusega ja kus lavale on lubatud 25 ja rohkem tantsijat ning kava pikkus peab mahtuma 5-8 minuti sisse.

Eesti lavastuses osales 36 tantsijat, neist 10 Põlvast ja 26 Võrust. Kava pikkus oli 7 minutit ja selle õppisime ära kolme nädalavahetuse laagriga, millest üks oli septembris, teine oktoobris ja kolmas novembris.

Kuna produktsiooni hinnatakse 2D formaadis (50 punkti tantsutehnika ja 50 punkti loo jutustuse eest), siis usun, et meie võitsime teisi just loo jutustuse poolest. Võistluskava "camping" jutustas noortest, kes läksid metsa matkama ja laagriõhtul lõkke ääres jutustasid ühe hirmutekitava loo matkajatest.

Täpsemad punktid tulevad hiljem, kuid 7 kohtunikku, kes hindasid andsid meile kohtadena 1, 1, 1, 1, 2, 2, 1, mis andis väga kindla ja tugeva võidu just Eestile. Tantsijad olid vanuses 12-18 aastat ning neid juhendas tantsuõpetaja Andre Laine.

Fotod: Andre Laine

eu