Uudised

Uudised

Intsikurmu festival täidab augustis Põlva taas muusikaga!
2023-05-22 14:15:00

Intsikurmu festival on saanud suviseks lahutamatuks osaks muinasjutulises Põlva metsapargis, kus värvikirev muusika, kunst ja loovad inimesed moodustavad kaheks päevaks ainulaadse terviku.  

Intsikurmu festival on tuntud oma stiilideülese programmi poolest, mis pakub avastamisrõõmu terveks nädalavahetuseks nii suurtele kui ka väikestele. Festivali eesmärk on lisaks tuntud artistidele pakkuda publikule ka värskeid ja avastamata talente, mis rikastavad muusikamaastikku. Just see sümbioos uue ja vana vahel on see, mis teeb Intsikurmust Intsikurmu. 

Loomulikult on ka lapsed oluline osa perekonnast ning selle tarbeks on  pere pisematele loodud spetsiaalselt festivali osana Lastekurmu — see on kõikidele eilsetele, tänastele ja tulevastele lastele loodud Intsikurmu võlumaa, kus kohtuvad head mõtted, loovus ja tegutsemisvabadus. Kavas on töötoad, teater, hullamine käbidega, looduslähedased meisterdamised ja mängud mida on võimalik ainult metsas keset loodust mängida. Lastekurmu on kändudest, sammaldest, okstest ja metsataimedest loodud muinasjutumaa, kus sünnivad lood, mis saavad sündida ainult siin ja praegu, kuid mida mäletatakse kindlasti veel aastaid hiljem.

Kõiki filmisõpru ootab Metsakino programm, mille selleaastane teema on “Vabadus”. Läbi täispikkade mängu- ja dokkfilmide avame nii loomulikuks muutunud mõiste erinevaid nurki. Kes meist ei tahaks olla vaba? Missugune on vaba mõte? Kas vabadusel on piirid, kas piiratud vabadus on päriselt vaba? Missugune on vabaduse vastutus? Mõtestatud ja hoolikalt valitud filmiprogrammi täiendab Viljandi Rütmifestival, kellega koostöös toimuvad tummfilmidele jämm-sessioonid koos festivalil esinevate muusikutega. 

Ja loomulikult MUUSIKA! Just muusikaarmastus ja soov tutvustada ägedaid muusikuid ja muusikt on see, miks Intsikurmu festivali üldse korraldakse. Selleaastase festivali kogu muusikaline programm avalikustatakse juuni alguses ning üllatusi on tulemas mitmeid. Esimesed juba avalikustatud artistid on omanäolised ning esindavad erinevaid muusikažanre. Austraalia bänd Crooked Colors kombineerib indie ja tumeda elektroonilise muusika elemente, värske energiaga on tagasi Elephants From Neptune, Eesti alt-indie lipulaev Ouu tähistab 10. juubelit, uue kooslusega Kadri Voorand esitleb oma uut albumit ning Mari Jürjens toob rahva poolt armastatud lood lavale suure bändiga. Instrumentaal-proge skeenet esindab Karl Petti ning festival kutsub tagasi Eesti ühe kõige omanäolisema artisti Kitty Florentine. Eesti progeroki ja luule toob lavale Põhja Konn ning Kulno Malva viib akordionimeditatsiooniga kuulajad rännakule teadvuse sügavamatesse soppidesse.

Mälestades legendaarset Intsikurmu sõpra Viktor Kassi, ei puudu festivalilt tema nimeline maleala ning loomulikult on kõikide külastajate rõõmuks toidutänav, kus leiab valiku gurmeest kohaline kohvikuteni. 

Augusti esimene nädalavahetus ootab kõiki Intsikurmu festivalile Põlvas. Hoia festivali tegemistel silma peal festivali kodulehel, Facebookis ning Instagramis. Piletid müügil Ticketeris.

Foto: Keir Rämson

 

eu