Uudised

Uudised

Põlvamaa ja Kulikovka uuendasid oma sõprussuhteid
2023-04-13 09:25:00

Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Ukrainas asuva Kulikovka piirkonna juht Yuliya Posternak uuendasid Põlvas aset leidnud kohtumisel kahe piirkonna vahelisi sõprussuhteid.

Põlvamaal on juba 52 aastat sõprussidemed Ukraina Tšernihivi oblasti Kulikivka piirkonnaga, kuid kuna sõpruslepingu eelmisest uuendamisest on muutnud nii mõndagi, siis otsustasid Põlvamaa omavalitsusjuhid kui ka Kulikovka juhtkond lepingut uuendada.

Lepingu pidulik uuendamine leidis aset 12. aprillil Põlva riigimajas, kus Yuliya Posternak andis ka ülevaate praegu Ukrainas toimuvast. Tema sõnul on nende olukord jätkuvalt raske, kuid nad kõik on kindlad, et sõda lõpeb Ukraina võiduga.

Yuliya Posternak ütles, et nad on väga tänulikud abistajatele ja Kulikovkat on seni abistanud kõige enam Eesti ja Poola. Põlvamaal on Kulikovkat abistanud LC Põlva ja Rotary Põlva liikmed, kohalikud ettevõtted, asutused, külaseltsid, omavalitsused ja ühtekokku on Põlvamaalt Kulikovkasse saadetud kümnete tuhandete eurode ulatuses erinevat abi.

Kulikovka omavalitsuse juht Yuliya Posternak ja tema esimene asetäitja Tetjana Sosimovitš külastasid ühepäevase visiidi raames veel ka Põlva riigigümnaasiumi, Põlva Lepatriinu lasteaeda ja Räpina Loomemaja ja sadamat.

Fotod: Sander Silm

eu