Uudised

Uudised

Tartu 2024 hüüdis Põlvas välja Euroopa kultuuripealinna programmi Lõuna-Eestis
2023-03-18 20:14:00

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tutvustas 17. märtsil Põlvas pealinna peol esimest korda kultuuriprogrammi, mille raames jõuab Lõuna-Eestis avalikkuse ette hulga eriilmelisi sündmusi. 

Ellujäämise Kunstidest inspireeritud programm Lõuna-Eestis jõudis avalikkuseni vabaõhukontserdil „Pealinna pidu Põlvas“. Põlva kultuurikeskuse peoalal astus publiku ette rokkorkester Karmid Torud solistidega Triinu Orm ja Meelis „Hainz” Hainsoo. Rokkorkestriga tulid lavale veel Lenna, Indrek Vaheoja ja Kristjan Oden ehk ansambel Redel. Täispika kontserdi andis folkrokkansambel Zetod eesotsas Jalmar Vabarnaga.

Põlva kultuurikeskuse hoonet kasutas lõuendina valguskunstnik Rene Liivamägi, kes kattis üheks ööks Põlva tuntuima maamärgi valgusinstallatsiooniga.

Kultuurikeskuses avati Toomas Kuusingu graafika- ja maalinäitus „Harilikud maailmad”. Õuealal pakkus silmailu installatsioon, mis tutvustab 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna programmi Lõuna-Eestis.

Pealinna peo ürituse nimi on inspireeritud kirjanik ja semiootik Valdur Mikita mõttest pöörata 2024. aastal Eesti kaart pahupidi, et näha pealinnana Tartut koos Lõuna-Eestiga. Tagurpidi Eesti kaardi idee on saanud Tartu 2024 üheks sümboliks.

Fotod: Evelyn Grzinich

eu