Uudised

Uudised

Eesti suusorienteerumise meistrivõistlused olid edukad värskalastele
2023-02-27 21:11:00

Medaleid jagus ka meie OK Põlva Kobras võistlejatele

2023. aasta Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumises olid pühendatud Eesti Olümpiakomitee 100. sünnipäevale. Eesti meistrivõistluste arvestuses esikolmikusse jõudnud sportlased teenisid EOK 100 erikujundusega Eesti meistrivõistluste medalid. 
Pärast pikka arupidamist ning lumeseisu ja ilmaprognoosi uurimist otsustati, et OK Võru üritab korraldada Eesti MV suusaorienteerumise sprindis, sprinditeates ja lühirajal 25.-26. veebruaril Võrumaal Kiidil. Väga huvitavad, tehnilised rajad ja pidev lumesadu soosis tugevamaid.

Kõigilt kolmel alal võitis oodatult naiste põhiklassis kuldmedali maailma edetabeli liider Daisy Kudre-Schnyder. Meeste põhiklassis võitis sprindis esimese kuldmedali 18-aastane Olle Ilmar Jaama, olles 20 sekundit kiirem oma vennast, Mattis Jaamast (mõlemad Värska OK Peko). Lühirajal pani Mattis Jaama oma kogemuse maksma ning sõitis alates teisest kontrollpunktist liidrina. Ka kuulus Mattis Jaama meeste põhiklassi sprinditeates Värska OK Peko duosse koos Kevin Hallopiga.  

Põlva OK Kobras võistlejatest said kuldmedali sprindis Johanna Oras N16, Arti Albert M35 ja Maret Vaher N40 klassis. Pronksmedali Geteli Hanni N20, Mattias Maidla M20, Karel Kets M14, Saima Värton N60 ja Ago Käis M65 klassis.
Lühiraja medalivõitjad KOBRAS klubist: kuldmedal Maret Vaher N40. Hõbemedal Johanna Oras N16, Markus Juhkam M16 ja Arti Albert M35 klassis. Pronksmedal Geteli Hanni N20, Kaspar Karolin M20, Karel Kets M14, Saima Värton N60 ja Ago Käis M65 klassis.

Paaristeatesõidus tuli igal liikmel läbida kolm vahetust. Hõbemedal M40 klassis, kus sõitsid  Erko Jakobsonile ja Maret Vaher. Poiste 14-16 klassis said pronksmedali Karel Jung ja Markus Juhkam.
Võistluste kodulehekülg (tulemused, etapiajad, GPS, fotogaleriid): https://www.okvoru.ee/eesti-mv-suusaorienteerumises_2023/

Järgmisel nädalavahetusel 4-5.märts, toimuvad Kanepi lähedal Koigeras Põlva maakonna lahtised meistrivõistlused sprindis ja lühirajal.
 
Fotol (autor Külli Leola) võistlejad lühirajasõidul kontrollpunkti “noppimas”.

eu