Uudised

Uudised

Käsitöökonkursile oodatakse lustilist loomingut
2023-02-16 10:33:00

Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ kuulutas 15. veebruaril välja käsitöötoodete konkursi teemal "Latsõlik ja lustilinõ“. Sel aastal ootame konkursile käsitöötooteid ja meeneid lastele ja noortele, aga ka täiskasvanutele – teema on nõnda laiahaardeline, et vanus siin piire ei sea. Tehtu peaks siiski olema seotud Vana-Võromaa või siinse kultuuripärandiga. Konkursi lõpupäev on 28. aprill, võidutöödest anname teada 5. mail.

Konkursi teemavalik on seotud üle-eestilise käsitööliidu aastateemaga 2022/23 „Pealekasv“. On ju lapsed ja noored need, kellest loodame, et ka nemad hindavad elus nii isetegemise oskust kui ka ellujäämise kunsti. Mõtlemisjulgus ja käsitööoskus lubavad valmistada erilisi ja ainulaadseid asju, mida vabrikutes ei tehta.

Igal aastal oleme kutsunud ka noori oma näpuosavust näitama ning sellelgi korral paneme välja eriauhinna vallalidsõ pää ni virga käega noorele loojale. Konkursitöö võib valmis teha ka mitmekesi.

Konkursile sobib töö, mis pole osalenud teistel konkurssidel, mida ei ole varem avaldatud või juba müügiks toodetud. Soovitame mõelda ka eseme pakendile, sest konkursil tunnustatud toodete müügiks avaneb võimalus Vana-Võromaa e-poes Uma Puut, laatadel, muuseumipoodides või suvepoodides üle Vana-Võromaa. Lisaks sellele on konkursitöid kavas esitleda käsitööaasta tippsündmusel – sügisesel mardilaadal Tallinnas.

Täpsemalt saab end konkursi kodukorra ja lisamaterjalidega kurssi viia MTÜ Vana-Võromaa Käsitüü kodulehel: https://wi.ee/kasitookonkurss/ või Facebooki-lehel: https://www.facebook.com/vanavoromaahandycraft.

Tänavune konkurss on järjekorras viies, varem on Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ korraldanud tootekonkursi teemal „Savvusann“, „Aigu om!“, „Mõtsa poolõ“ ja „Kirjun om väke“.

Pildi autor: Epp Margna.

 

Täpsem info:

Vilve Oja
Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ
vilve.oja@gmail.com
tel 554 1999

 

eu