Uudised

Uudised

Oled Sa hiiglane, nõid või troll 
2023-02-08 19:16:00

2. veebruaril toimus Võru Kubija hotell- loodusspas Põlvamaa TEHA võrgustiku inspiratsioonipäev, mis värskendas vaimu ja inspireeris tegutsema. Võrgustiku taasloomine sai alguse 2022. aastal ning jätkub täis tuuridel.

Põlvamaa TEHA võrgustiku inspiratsioonipäev inspireeris ja motiveeris. Päeva alustas Improteater, kes läbi mängu ja huumori andis igaühele võimaluse tunda end tõelise staarina. Kõik said end proovile panna „Aitäh kujude“ tegemisel, kingituste jagamisel, dr. Kõiketeadja rollis, jutuvestmisel jpm.

Päeva teine pool oli pisut töisem, kaardistasime olulised tegevused mille üle saame juba praegu uhked olla ning mis ei oleks kunagi teoks saanud ilma TEHA võrgustikuta. Kõik meeskonnad pidasid oluliseks TEHA võrgustiku loomist, koostööd, ühised tegevusi ja suundi. Veel toodi välja juba toimunud une teema koolitust ja joonistusvõistlust, kogemusringe asutuste vahel ja väärtust, et aetakse ühte asja üle maakonna. Hiljem jagasid koolid ja lasteaiad kogemusi, kuidas nad on omavahel lõiminud erinevaid programme ning ka TEHA teemasid nagu liikumine ja uni.

Koolitaja Krista Pegolainen-Saare abiga visandati võrgustiku struktuur ning valiti juhtgrupp 2023. aastaks, kes märkab võrgustiku vajadusi, suunab arengut ja tegevusi.
Juhtgruppi kuuluvad koolide esindajad Piret Valdmaa- Tilsi Põhikool, Ulvi Musting- Põlva Kool, Krista Salf - Viluste Põhikool ja lasteaedade esindajad Ülle Galka- Räpina Lasteaed Vikerkaar, Jaanika Kogri-Põlva Lasteaed Pihlapuu ja Silvi Kurg – Põlva lasteaed Lepatriinu.

Võrgustiku ühine missioon on olla Põlva maakonnas eeskõnelejaks laste tervisekäitumise ja heaolu teemadel ning teostada valdkondliku huvikaitset. Päeva lõpus näitas Põlva Gümnaasiumi õpetaja Elina Martin, kuidas luua Loquiz keskkonnas mängu või matkarada. Põhisuunad kätte näidatud, innustas Elina kõiki iseseisvalt proovima ja
katsetama, nii nagu ta isegi on teinud. Päev oli pikk ja väsitav, aga väga kasulik ja positiivset energiat andev – kirjeldas päeva üks võrgustiku liige.

Aitäh kõikidele osalejatele. Teie tegite selle päeva selliseks nagu see oli!

Lisainfo:


Irena Viitamees
Ennetustöö spetsialist
Põlvamaa arenduskeskus
55686111
Irena.viitamees@polvamaa.ee

eu