Uudised

Uudised

Moostes tunnustati maakonna parimaid ettevõtjaid ja vabaühenduste esindajaid
 
2022-11-26 00:23:00

Reedel, 25. novembril tunnustasid Põlvamaa Arenduskeskus ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit Mooste Viinavabrikus piduliku vastuvõtuga Põlvamaa 2022. parimaid ettevõtjaid ja vabaühenduste esindajaid ning samuti anti välja ettevõtlikuma kooli tiitel. Oma tänukirjad andsid üle ka Põlvamaa Partnerluskogu ja Piiriveere Liider.

Ettevõtteid tunnustati neljas kategoorias.

PÕLVAMAA MASTIMÄNNI tiitliga tunnustatakse ettevõtet, mis on tegutsenud üle viie aasta; ettevõttes töötab vähemalt 10 inimest; see on oluline piirkonnale ning on edukas, stabiilne ja jätkusuutlik.

MASTIMÄND 2022 on Osaühing Sanbruno (ettevõtte juht on Raul Lepasson), mis on stabiilselt tegutsenud juba 26 aastat. Väikesest tegijast on kasvanud väga hea tööandaja ja partner mitmetele ettevõtetele. Osaühing Sanbruno on pidevalt investeerinud oma arengusse ning tema tegevusest on välja kasvanud mitmeid uusi ettevõtjaid. Sanbruno on teada ja tuntud mitte ainult piirkonnas, vaid üle riigi ja vähetähtis pole tõik, et ettevõte on kultuuri- ja sporditegevuste toetaja.

TÕUSEV TÄHT on ettevõte või ettevõtjad, kes on käivitanud keskkonnasõbraliku ja innovaatilise protsessi ja toote.

TÕUSEV TÄHT 2022 on Villatoode OÜ, kaubamärgi MÄÄ loonud Sander Veskimeister, kes on käivitanud uue keskkonnasõbraliku ja innovaatilise toote.

PÕLVAMAA PÄRL on ettevõtte, kes on tuntud väljaspool maakonda ja on oma tegevusega panustanud Põlvamaa atraktiivsuse suurendamisele.

PÕLVAMAA PÄRLIKS 2022 on ettevõte, mis on tuntud ka väljaspool maakonda ja mis on oma tegevusega panustanud Põlvamaa kui sihtkoha atraktiivsuse tõstmisele. Selle ettevõtte tegemised on saanud lugematul hulgal kiidusõnu ja positiivseid arvustusi ja mitte ainult klientidelt, vaid ka valdkonna ekspertidelt. Kiirelt kasvanud ja ettevõtlusmaastikul kindlalt oma koha saavutanud Põlvamaa Pärl 2022 on Varem On Parem OÜ, Kodas restoran, - Iris Helena Nõmmann ja Kaisa Lena Jurs.

ETTEVÕTLUSE EDENDAJA on üksikisik, ettevõte, organisatsioon või omavalitsus, kes on oma tegevusega otseselt või kaudselt aidanud kaasa Põlvamaa ettevõtluse arengule.

ETTEVÕTLUSE EDENDAJA 2022 on Rene Kintsiraud (OÜ Kinnistu Haldus). Märkimisväärne osa Põlva väljanägemise muutusest on seotud selle mehe ja tema meeskonnaga. Sotsialismiaegne elamumajandus näeb Põlvas nüüd välja sama kena kui maailma kaunimates väikelinnades. Põlva on Eestis kõige enam renoveeritud kortermajadega linn ja selleks on läinud vaja palju ettevõtlikkust, kannatust ning läbirääkimisoskust.

PÕLVAMAA ETTEVÕTLIK KOOL 2022, mille pälvis  Tilsi Põhikool, kuulub 2020. aastast Ettevõtliku Kooli haridusprogrammi võrgustikku. Kool tegeleb aktiivselt ettevõtlike hoiakute väljaarendamisega kaasates õppetöösse vanemaid, kohalikku kogukonda ning väliskülalisi. Õppetöö käigus aidatakse õpilasel mõista neid ümbritsevat majanduselu, valmistada neid ette edaspidisteks õpinguteks ja tulevasteks saavutusteks.

Tunnustusüritusel pärjati ka Põlvamaa parimad vabaühendused ja vabatahtlikku tööd tegevad inimesed.

PÕLVAMAA KODANIKUÜHENDUS 2022 on Põlva Rotary Klubi, mis on aastaid tegelenud heategevusega ja panustanud meie maakonna arengusse, aga sel aastal on nad eriliselt silma paistnud, vedades mitut väga suurt Ukraina abistamise projekti, kogunud toetusi ja olnud heaks koostööpartneriks ka üle-eestilistele ühingutele. Ukrainasse on saadetud mitu autot/bussi, mitu tonni esmatarbeesemeid ja toitu ning kõike muud vajalikku, et Põlva sõpruspiirkonda Ukrainas aidata.

AASTA VABATAHTLIK 2022 on Margit Õkva, kes on suure hooga lükanud käima ühe väga ägeda Peri külakogukonna ja on ise selle sees olnud liimiks ning südameks. Suur meeskonnatöö kandis juba ka vilja – Põlvamaa Liikumine Kodukant pärjas neid hiljuti Põlvamaa aasta küla tiitliga.

AASTA KODANIKUALGATUS 2022 on Mammaste discgolfipargi ehitus ja MK DISCGOLF MTÜ, kes on panustanud palju aega ja vaeva, et piirkonda saaks korralik harjutus- ja võistlusala. Esimesed väiksemad ja suuremad võistlused on juba ka peetud. Algatusse kaasati hulk vabatahtlikke ja tulemus rõõmustab nii kohalikke kui ka maakonna külastajaid.

SÄDEINIMENE 2022 on Kaido Kaha, kes on pidude organiseerija ja teiste kaasatõmbaja. Tema südameasjaks on rahvamuusika ja võru keele populariseerimine. Oma külas innustab positiivse eeskujuga nii noori kui ka vanu ja ei karda ka käsi külge lüüa. Kuigi teda teatakse kui naljameest, siis „timä tegemise ei olõ mõtõldu nalana, a tulõva süämest“.

Põlvamaa Partnerluskogu LEADER tunnustus "Märka LEADERIT" pälvisid OÜ Vetifor ja  MTÜ Ihamarulased.  

Piiriveere Liideri tänukirja saaja on Villatoode OÜ ja aktiivne külakogukond MTÜ Leevakk.

Põlvamaa tunnustamisüritust korraldasid ja rahastasid Põlvamaa Arenduskeskus ning Põlvamaa Omavalitsuste Liit. Ettevõtjate tunnustamist toetati Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist, vabaühenduste tunnustamist SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali kaudu.

 

Lisainfo:

Sander Silm
Põlvamaa Arenduskeskuse
kommunikatsioonispetsialist
566 212 85
sander.silm@polvamaa.ee

eu