Sündmused

Sündmused

„Savvusanna sõsarad“ - filmiõhtu Ihamarus

Ihamaru külakeskus
Esimese Eesti dokumentaalfilmina maineka Sundance´i filmifestivali võistlusprogrammis esilinastunud ja seal maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammi parima režissööri preemia võitnud „Savvusanna sõsarad“ on kaasaegne portreefilm naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad.
„Savvusanna sõsarad“ tutvustab ka Lõuna-Eesti suitsusauna kombestikku („savvusanna kombõ“), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Filmi „Savvusanna sõsarad“ režissöör ja stsenarist on Anna Hints. Produtsent on Marianne Ostrat (Alexandra Film, Eesti), kaasprodutsendid on Juliette Cazanave (Kepler22 Productions, Prantsusmaa), Hlín Jóhannesdóttir (Ursus Parvus Island) ja Eero Talvistu † (Eesti). Filmi operaator on Ants Tammik, monteerijad Hendrik Mägar, Tushar Prakash, Qutaiba Barhamji, Martin Männik ja Anna Hints. Heli salvestas Tanel Kadalipp ja Patrick McGinley. Helirežissöör on Huldar Freyr Arnarson ning heliloojad Edvard Egilsson ja ansambel EETER (Anna Hints, Marja-Liisa Plats, Ann Reimann).

Pääse: 5 €
soodus: 4 €

Kategooria: Dokumentaalfilm
Žanr: Tõsielufilm
Režissöör: Hanna Hints
Kestus: 89 min
Piletiinfo:
4 - 5€
eu