Uudised

Põlvakad arutasid Poolas turismialaseid koostöövõimalusi

24.-30. aprillini viibisid Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht Kristi Kahu, SA Põlvamaa Arenduskeskuse Kagu-Eesti kaugtöökeskuste projektijuht ja Kupland võrgustiku koordinaator Lisanna Elm ning Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Eve Neemsalu turismialase koostöö arendamise kohtumisel Saksamaal ja Poolas, et leida ühisosa turismitegevustes. 

Kolme maakonna - Eestis Põlvamaa, Saksamaal Bad Segebergi ja Poolas Drawsko maakonna -  turismialase koostööga alustati juba 2019. a lõpus, kuid covid-viiruse olukorrast tingitu tõi piirkondade turismispetsialistid silmast-silma kokku alles sel kevadel. 

Turismigrupi spetsialistide töökohtumine leidis aset Poolas Drawsko maakonnas, kus lisaks aruteludele tutvuti ka kohalike ettevõtetega. Kui rääkida piirkonnast üldiselt, siis oli Põlvamaa esindajatel tunne nagu oleksime kodus - maaliline loodus, mis vaheldus kuplite ja järvesilmadega, metsavaated, armsad väiksed linnad ning suurtööstust piirkonnas pole. 

Meie peatuspaik oli Folwark Na Półwyspie, mis olemuselt on agroturismitalu koos kõigi tänapäevaste mugavustega looduskaunis kohas, järve kaldal. Külastasime ka teist agroturismitalu, mille põhifookus on käsitöö tegemine ja õpitubade läbiviimine, kuid kust leiab ka suvehooajal hubase kodumajutuse ja peetakse erinevaid sulelisi. Külastatud turismi- ja toidukohtades võis igal pool müügil näha kohalikke toidutooteid. 

Stary Drawskos külastasime põnevat muuseumi, mis rajatud mõisa peahoone keldrikorrusele ning kõrvalhoones tegutsevat keraamikakoda.    

Kokku lepitud esimene tegevus on maakondade kohalike elanike seas küsitluse läbi viimine, et tekitada huvi projektis osalevate teiste maakondade vastu ning rohkem teada saada kohalike reisiharjumuste kohta. Järgmine kolme maakonna turismikohtumine leiab aset oktoobris Põlvamaal. 

Põlvamaa esinduse osalemist turismialasel koostöö kohtumisel rahastati osaliselt Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi projektist "Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Tekst ja fotod: Kristi Kahu

eu