« Tagasi

Põlvamaa ettevõtjad osalesid Lõunakeskuse Eesti Toidu Peol

Septembris tähistati üle-eestiliselt Eesti toidu kuud. Selle raames korraldati laupäeval, 30. septembril Tartus Lõunakeskuses Eesti Toidu Pidu. Peol tutvustasid ja müüsid väga maitsvaid tooteid seitse Lõuna-Eesti toidupiirkonda: Peipsimaa, Jõgevamaa, Mulgimaa, Põlvamaa, Setomaa, Võrumaa ja Sangaste Rukkiküla. Kokku osales 44 ettevõtjat, neist üheksa Põlvamaalt. 

Kohapeal toimusid degusteerimised, müüdi tooteid ja neist valmistatud suupisteid. Tegevusi oli ka lastele: üle 50 väikese lapse sai oma toreda joonistuse eest Taluturult moosiga pannkoogi ja soovijad said veel ka toorpiima.

Eesti toidu peol osalesid Hauka farm OÜ, Üvasi talu OÜ, Siidrikoda OÜ, Zerna Ökotalu, Moosivabrik OÜ, Mooste Kalaköök OÜ, Kopli taluköök, Kodukohvik Tillu ja Seto Kuninga õllemeister 2017 Aivar Täpsi. Põlvamaa ettevõtjad pakkusid väga erinevaid ja põnevaid tooteid: kohapeal grillitud kitsejuustu, marineeritud maheküüslaugu õisikuvarsi, tarretises forelli, kuulsaid Tillu saiakesi, Zerna Ökotalu jahust värskelt küpsetatud leiba, erinevaid käsitööjäätiseid jm. Ei puudunud ka käsitöösiider ja õlu.

Ürituse korraldaja, Taluturu juht Merle Vall pidas üritust igati kordaläinuks ja arvas, et hea koostöö oli selle ürituse õnnestumise tagatiseks.

Eesti Toidu Pidu korraldati teist korda. Esimest korda toimus see 2015. aastal, mil tähistati Lõunakeskuses asuva Taluturu viiendat sünnipäeva. Eelmisel aastal üritust ei korraldatud, sest samal ajal toimusid kaubanduskeskuses mahukad ümberehitused.

Eesti Toidu Pidu toimus Lõunakeskuse, Lõunakeskuse Taluturu ja Lõuna-Eesti toiduvõrgustike koostöös. Põlvamaa ettevõtjate osalemist koordineeris SA Põlvamaa Arenduskeskus.


Lisainfo:
Kaisa Tammoja
Põlvamaa „Rohelisem märk" projektijuht
SA Põlvamaa Arenduskeskus
Tel: 510 9433
E-post: kaisa.tammoja@polvamaa.ee